8500 de spectatori la Festivalul „Mediaş – Cetate Medievală“

2Festivalul „Mediaş Cetate Medievală“ a reunit, la cea de a X-a ediţie, un număr record de participanţi. 7000 de oameni au luat parte la evenimentele organizate în Piaţa Regele Ferdinand I şi 1500 de spectatori au asistat la Turnirul Cavaleresc de la Şcoala Sportivă.

Mediaşul a marcat anul acesta 10 ani de festival îmbinând muzica, teatrul, arta şi sportul. Cavalerii şi domniţele, turnirurile şi muzica au readus în Mediaş atmosfera medievală în cele trei zile de festival.

La această ediţie a Festivalului „Mediaş – Cetate Medievală” au participat trei 4dintre cele mai importante ordine cavalereşti din România, au avut loc 8 concerte, 4 reprezentaţii de dans medieval, s-au pus în scenă 8 piese de teatru, s-au lansat 2 cărţi  şi s-a desfăşurat un campionat de şah. De asemenea, spectatorii au fost martorii unei ridicări la rang de cavaler, au asistat la lupte libere între cavaleri, dar şi la prezentări de arme. Asociaţia Museion din Braşov a încântat publicul cu statui vii, animaţie pe picioroange, teatru de copii şi un concert la nai. Ineditul evenimentului din acest an a fost Turnirul Cavaleresc unde cavalerii s-au întrecut în lupta între bine şi rău. Spectacolul a fost organizat în premieră în municipiul de pe Târnava Mare de către Ordinul Cavalerilor de Mediaş cu sprijinul Asociaţiei Cross Country Farm.

3Festivalul “Mediaş – Cetate Medievală” este un eveniment de referinţă pentru municipiul nostru. Ediţia din acest an s-a bucurat de prezenţa unui număr record de participanţi atât din Mediaş, cât şi din Germania, Olanda, Ungaria sau SUA. Am încredere că Festivalul „Mediaş – Cetate Medievală“ va evolua de la an la an şi că spectacolele oferite vor îmbina inovaţia cu specificul epocii.

51

 

Advertisements

About Teodor Neamtu

Primarul Municipiului Medias.
This entry was posted in Campanie 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s