Vară plină de evenimente culturale la Mediaş

MECEFF-04-083Trei mari evenimente culturale vor fi organizate la Mediaş în această vară. Festivalul Mediaş Cetate Medievală va avea loc în perioada 12 -13 iulie, Caravana TIFF va ajunge la Mediaş în perioada 30 iulie -1 august, iar programul cultural al acestei veri se va încheia cu Festivalul de Film al Europei Centrale şi de Est, în perioada 31 august – 6 septembrie.

Ediţia din acest an a Festivalului Mediaş Cetate Medievală 942569_591270130906060_2016124540_neste una aniversară. 10 ani de festival înseamnă o tradiţie respectată a specificului şi istoriei municipiului de pe Târnava Mare. Ineditul acestei ediţii constă în organizarea pentru prima dată la Mediaş a unui turnir al cavalerilor. Ordinele cavalereşti se vor întrece în lupta între bine şi rău, totul în cadrul unei poveşti despre cucerirea unei domniţe. Cavalerii vor folosi în duelul lor cai şi arme specifice acestui tip de competiţie. Povestea este plasată în perioada domniei lui Vlad Ţepeş, domnitorul a cărui istorie este legată de municipiul Mediaş. Medieşenii vor asista la punerea pe tron a lui Vlad Ţepeş, dar şi la transformarea lui într-un personaj de legendă.

Medias-Cetate-Medievala150Ordinele cavalereşti prezente la această ediţie a festivalului sunt Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Artgotica şi Ordinul Dragonilor de Transilvania. Proiecţiile 3D, spectacolele cu efecte pirotehnice, cascadoriile, luptele cavalereşti şi dansurile contemporane se vor îmbina perfect, oferind publicului un eveniment deosebit. Copiii vor avea parte de spectacole de teatru, reprezentaţii cu păpuşi gigant, cavaleri ce vor interpreta personaje istorice şi se vor bucura totodată de prezeţa statuilor vii. Fiecare seară de festival se va încheia cu concerte specifice. Anul acesta, invitate vor fi trupele Hara, Ad-Hoc şi Les elephants bizzarres.

Evenimentele culturale trebuie continuate la Mediaş, în3 pofida perioadei economice dificile pe care o traversăm. Mediaşul este o cetate medievală care are nevoie de spectacol, de evocarea tradiţiilor şi de respectarea trecutului. Este obligaţia noastră să punem în valoare specificul burgului şi să îl facem cunoscut tuturor. Vă invit, astfel, să participaţi la evenimentele pe care le-am pregătit în această vară, pentru a petrecere alături de cei dragi, într-o atmosferă de sărbătoare!

Advertisements

About Teodor Neamtu

Primarul Municipiului Medias.
This entry was posted in Campanie 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s