Miting împotriva mutării ROMGAZ și TRANSGAZ de la Mediaş

Vă invit Marți 9 Aprilie 2013, ora 16:00, în Piaţa Corneliu Coposu (în faţa Primăriei Mediaş) unde va avea loc un Miting de Protest împotriva mutării sediului Societăţii Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA și Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA la Bucureşti. Fac apel la societatea civilă, la angajaţii din industria gazieră, la organizaţiile politice din Mediaş şi din tot judeţul pentru a spune un categoric NU acestei iniţiative.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor SNGN Romgaz SA se află ”înfiinţarea unui sediu secundar” la Bucureşti. Este o decizie politică cinică, primul pas către mutarea sediului Romgaz ( şi de ce nu , apoi al Transgaz ) de la Mediaş la Bucureşti, prin care se încearcă practic destructurarea industriei gaziere din România. Acest lucru va avea efecte catastrofale asupra municipiului Mediaş, a judeţului Sibiu şi a întregii regiuni.

Am iniţiat acest miting în calitate de primar dar şi în calitate de cetăţean al acestui oraş. Este datoria noastră, a tuturor, să transmitem împreună un mesaj clar către cei care guvernează astăzi țara: Capitala industriei gaziere din România este la Mediaș, este în Ardeal. Aici s-a născut și aici s-a dezvoltat acest sector al economiei naționale. Indiferent cine este la guvernare nu se poate juca, după bunul plac, cu viitorul a 45000 de locuitori ai unui oraș plus sutele de mii de oameni din județ. Vom face tot ceea ce este nevoie, în limitele legii, pentru ca această iniţiativă să fie oprită!

Contribuţia Romgaz şi Transgaz la bugetul oraşului reprezintă peste 60% din bugetul alocat investiţiilor și un sfert din bugetul anual neconsolidat. Mutarea de la Mediaş ar însemna ca o dată la 4 ani municipiul Mediaş să aibă bugetul zero.

Vă aştept pe toţi să vă alăturaţi protestului iniţiat de mine pentru a arăta că noi, medieşenii avem un cuvânt de spus!

Advertisements

About Teodor Neamtu

Primarul Municipiului Medias.
This entry was posted in Campanie 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s